.:TemPah Disini~



SEJARAH DAN LATAR BELAKANG
Apa itu Morhabshi dalam ramuan Minyak?


Menurut Wikipedia: Morhabshi (English: Myrrh) merupakan bahan resin berwarna merah keperangan, diambil daripada getah kering pokok Commiphora Myrrha. Tumbuhan ini juga tumbuh di negara Somalia dan bahagian timur Ethiopia. Bahan getah beberapa spesies Commiphora dan Balsamodendron lain turut dikenali sebagai Morhabshi (myrrh), termasuk dari C. erythraea (kadang kala dikenali sebagai Morhabshi India Timur (East Indian myrrh), C. opobalsamum dan Balsamodendronkua.



Hai selamat pengantin baru.... Raja sehari semuanya nak cantik,nak Voke,Canggih,Lawa...Mahal, Sebab alasan yg Logik 'RAJA SEHARI' jadi segalanya mesti cukup meriah.... Kawin hanya sekali,tapi Kaum ADAM boleh berkali 4 kot.. heheheh~ lawak jer,mau kena Slap dgn bini aku kalau dia tgk. [Ampun]...... Nak citer la kenduri aku bln 6 lepas... alakat jer,xde la berhabis sgt..sebab semua Hantaran boleh dikatan buat sendiri sampai ke Tapak Dulang , Bekas Telor , Baju Pengantin pun Mak aku yg buat(♥ ♥ ♥ syg mak ♥ ♥ ♥).... Nak Jimat,xnak membazir sgt... xbagus kata BANK kocek aku ni..hehehe~ Tapi cukup meriah la dgn kehadiran hampir 3K tetamu 2kali dari jemputan.. (sory xdpt upload gambar kenduri sebab nak promot barang lain)
So kepada yg bakal menjadi raja sehari tu kalau² berminat dgn pakej yg disediakan ni boleh la tempah ye... Gambar dibawah ni... usha² ler....


*Ni bukan yer... Juz nak SHARE je.. Aku yag buat sendiri ni............ Hasil tangan MAK tau. huhu~
CayaLah kHuzai~~










Juz SHOW jer.... xbuat lagu, nak sewa RM50.. heheheh~

*Dulang untuk sewa RM6/seunit
*Ada 15 Unit

*Tempah 3bln sebelum kenduri
Boleh Cop pada kotak bekas telor.

*Contoh RekaBentuk untuk COP pada bekas telur

1st Sept*Updates dkt sini jela...(31/8/10) jgk...rupanya aku dpt lagi Award Blog Walking dari Fiza Kamil sungguh murah rezki ku....di hari Kemrdekaan. 3Award sekali gus dpt....
WAH~ Tak disangkal dek akal fikiran ku di beri Award sebegini...... Terasa Happy,Terharu & Teruja + sikit bangGa..pada Diri. huhu~ yela,di anugerahkan sebagai pejalan yg terbanyak ke blog org.... Memang suka jalan pun..... Ok²,xnak cite panjang sebab merugikan POST.. hahaha~ Award ni aku dpt dari 2 org bLogger. TQ~ to mereka lah....myna (29/8/10) & pirate kl (31/08/10)


Jom kita ke masjid menunaikan FARDU... Harini jumaat 27/8/2010. Wajib bagi semua ummat islam Gender Male ke masjid... Pada zaman Rusulallah dulu,barangsiapa x pergi menunaikan solat Jumaat Baginda akan murka. Kewajipan perlu ditunaikan,tambahan pula bulan ni bula RAMADHA bulan pengampunan.. Alllah telah berjanji bahawa-Nya "aku akan tutupkan pintu neraka & bukakan pintu SYURGA seluasnya untuk hambaKU" pintu taubat terbuka luas alam semesta.... Jadi marilah ke masji.. aku pun nak gerak ni, lepas publish post je terus aku chaw..
Nampaknya lagi 3jumaat kita akan raya.. heheheh~ xsabar aku nak balik KEDAH.. Rindu kampung halaman la katakan.. dah lama xbalik... Aku gerak g masjid dulu lah.. da lewat ni...
Salam...

-> aku De dapat Surat ni Tgh Hari Tadi menawarkan PerlinDungan Kad Kredit/Bank/IC & Wallet... Mcm berguna & Interesting sgt Term syarikat ni..... Nak Join ke x?????? CPP ni boleh cover 4nama yg tinggal 1Alamat [tinggal sebumbung laa]... Yuran tahunan RM90/years... Murahkan??? Hemm... Mari bagi cadangan pada aku @ korang pun nak join... Baca la Letter dkt atas tu... aku malas nak taip Scan-Upload jer... huhu~ zaman dah Berubah...[kalau xnampak jgn salahkan aku,ngee..ngee...scanner aku yg salah...] hehehe~ :D


Ni buku panduan & Label security... dia mcm Kad peringatan la,(boleh buat key-chin gantung dkt H/Fon ke,Kunci..mana2 lah yg kite suka janji jgn dlm wallet) kalau misal kata kejadian kehilangan @ kecuriaan Wallet kita tu.. jadi kita dah ada kad tu & dgn cepat terus call no di Kad tu untuk stopkan kredit kad & kad bank atau ape2 kad la yg dlm WALLET tu.. secara Automatikli kita tidak kan ter"kalut" bila hilang wallet kesayangan kita..sebab kesemua Kad yg kita daftar dgn CPP akan di "STOP" kan secara serentak.... Bestkan? Bagus & menarik Plan ni..... Rasa mcm nak JOIN... Jom sesape nak join aku??

See more images here..

KOTA BHARU – Luluh hati seorang ibu apabila melihat suaminya yang mengalami masalah mental tergamak menyembelih anak lelaki kesayangan mereka di dalam bilik air walaupun dia merayu berkali-kali supaya si suami tidak meneruskan niatnya dalam satu kejadian menyayat hati di Kampung Sungai Budor di sini semalam.

Mohd. Adam Muszhaffar Muhaimin, 3, meninggal duni (..... --> berita lanjut disini

Tips Blogging : Buat Banyak Dapat Banyak!


Saya percaya, Bukan mudah nak dapatkan traffik yang tinggi ke blog anda, Sebenarnya pelbagai cara anda boleh lakukan dalam berblogging, Mungkin dengan pengalaman saya sendiri yang sebenarnya masih baru, yang bermula pada febuari tahun ini, usia yang rasanya baru merangkak. Disini saya ingin kongsi cara terbaik untuk raih traffik yang tinggi ke blog anda, saya amalkan teknik BLOGEC (blogwalking, entry, comment). nak tau ape itu BLOGEC? -->klik [link] diatas untuk lebih lanjut

Saya akan menerangkan dengan lebih lanjut mengenai 3 kaedah atau cara manusia bertindak balas pada kegagalan.Jadi Jom kita lihat apa kaedah yang manusia guna.

1. Pola Pertama: Memberikan Alasan Dan Berputus Asa

Apabila mereka gagal mereka akan memberi alasan dan menyalahkan orang lain serta menyalahkan keadaan. Merekaakan mengeluarkan kata-kata "Ini tidak adil","saya memang tidak pandai","saya memang tidak bertuah" dan sebagainya.Mereka inilah orang-orang yang selalu berkata, "Saya sudah mencubanya, tetapi tidak berjaya!" Adakah anda mengenali sesiapa yang sering mengeluarkan kata-kata ini?Adakah diri anda sendiri termasuk dalam kumpulan ini?

2. Pola Kedua: Cuba Melakukan Perkara Yang Sama Berkali-Kali

Kelompok ini adalah lebih gigih daripada yang pertama tadi.Apabila mereka gagal mereka tidak berhenti di situ sahaja.Mereka terus bertindak dan mencuba dengan bersungguh-sungguh.Adakah mereka akan berjaya? Bergantung kepada keadaan. Merekaboleh gagal dan berjaya. Namun begitu segala usaha merekaakan penat dan hasil yang dapat tidak akan meningkat. Kenapa?Kerana mereka sentiasa menggunakan strategi yang sama dantidak pernah mengubah strategi mereka ke arah yang lebih baik.Apbila mereka gagal, mereka bangkit tetapi menggunakan strategiyang sama. Dan begitulah seterusnya.
````````````````````````````````````````````````````````````
3. Pola Ketiga: Menerima maklum balas, mengubah strategi dan bertindak sehingga berjaya.

Ini adalah pola orang yang berjaya. Apabila mereka tidak dapat apa yang mereka inginkan, mereka tidak menganggap ia satu kegagalan tetapi menerimanya sebagai maklum balas. Mereka menggunakan maklum balas ini dan mengubah strategi dan mengambil tindakan laindengan segera. Mereka terus mengulangi proses ini sehingga merekamencapai apa yang mereka usahakan. Empat langkah yang anda perlukan bagi mencapai apa sahaja impian anda adalah mengetahui secaras pesifik apa yang anda inginkan, membina strategi, bertindak, menerima maklum balas dan mengubah strategi anda sehingga berjaya.

Jadi dengan penerangan ini, anda boleh meletakkan diri anda pada kelompok yang mana?

Semoga apa yang saya kongsikan ini akan menaikkan motivasi andadan seterusnya mengubah cara kita bertindak pada kegagalan untuk mencapai kejayaan yang cemerlang.

Sehingga berjumpa lagi

Salam Usahawan,

" Mencipta Perubahan "

ps: Menurut Kajian Kira2 98% Masyarakat TIDAK SANGGUP Mengeluarkan DUIT Untuk MEMAJUKAN DIRI, Manakala Cuma 2% Yang SANGGUP Dan Mereka Inilah Yang Akan BERJAYA...

New Advertise to alL Reader.... Pada yg masih belum tahu boleh La MengaNgap Ni adaLah Produk baRu TM... tapi ia sudah lama berada Dlm PasaRan Jalur Lebar Negara Kita,cuma ada yg xtau je..... KalaU sebuT P1WiMiX semua pastu tau KehebatannyEr....(king t0Wn) Shaja ler... kampung minTak maaF. [no coverage] Tapi berlaiNan dgn WireLess TM ni.... ia meliputi 89% seluruh kawasan Liputan TM seluruh malaysia.... kecuali kampung yg pendalaman & kwsan tmn2 baru build Up..... So nak di pEndeKan cerita CDMA WireLess TM ni samaLah Seperti P1 WiMiX.... Mobile modem.... Plug & Play....


Sedikit Detail utk korang lah..... Rajin2 lah memBaca yer...
*Berminat boleh terus hubungi 066723166


Bulan ni Kita Sambut Merdeka ke RamaDhan? di bulan yg sama kita sambut 2 jenis kemerdekaan...... Dari segi sosial negara di atas kemenangan kita pada 31 Ogos 1957 sehingga kini Malaysia & Rakyat meraikan....begitu juga kemenangan/kemerdekaan pada ummat islam yg berpuasa penuh dibulan RamaDhan setiap tahun & pada tahun ini....begitu rahmat pada tahun ini kan? Semoga semua di rahmati selalu.....
Begitu juga Hari RAYA yg bakal tiba nanti jatuh pada hari jumaat... Hari penuh kerahmatan & hari pengampunan & hari yg Allah janjikan Kiamat.... (nauzubillah) hanya ALLAH yg maha mengetahui.....

TM BlockBuster Deals....
Promosi sehingga akhir tahun 2010. Sebarang keterangan lanjut boleh berhubung terus melalui comment,shoutbox @ telefon...... 06-6723166

*FREE Modem Wifi
*FREE Codeless Phone
*FREE Installation
*FREE Activition
& Streamyx Zone
*FREE HP Netbook
*FREE Modem Wifi
*FREE Installation
*FREE Activition
& Streamyx Zone

Kuih Sepit Menjadi Juadah di bulan syawal,namun ada juga menjadikan ia sebagai juadah minum petang bersama keluarga... Terdapat banyak penjualan Kuih Sepit dimerata tempat & pasar... Namun ada perbezaan setiapnya.
~Resepi sejak zaman berzaman turun temurun..... Kebanyakan kuih sepit sekarang dibuat menggunakan teknologi moden dan kualitinya agak kurang berbanding yg asli.. Ada yg menggunakan Pembakaran Elektrik & juga cara gorengan kuali berminyak....ia tidaklah menjadi kesalahan,juga memudahkan pembuatan & lebih cepat untuk menyiapkan tempahan...... Akan tetapi jika mahu menjaga kualiti Rasanya ia perlu dibakar mengikut cara lama.......Kami masih lagi menggunakan cara 
lama iaitu Menggunakan cara Bakar.... 
Supaya rasa rempah ratusnya tidak lari dari selera mulut anda......

Harga RM28 untuk 100keping.

1)Adunan Dituang ke acuan
2)Proses Membakar

3) Masak = Proses untuk melipat
4) Siap untuk Dijual/Makan


   


Ada Sedikit Kesilapan....Harap diMaafin ye.... (Ikan Sepat RM1 utk 4Ekor) hehehe~ SO,jwp²......

ok,hari ni (2/9/10) aku updates klu.... cuba fikirkan yer...

*Updates Trafik terbaru 30/08/10
Ni trafik terbruku,menaik & menaik.. alhamdulillah petua sejak turun temurun yg aku amalkan menjadi... Harap² Mr.& Ms. Nuff bagi Aku taja Iklan plak.. heheh~ [harapan tinggi mengunung] kalau dpt~~~~....


28/8/2010

1stly aku nak kasi Credit to EJUM|BLOG & Riwayat HariKu kerana tip yg dikongsi membuah²+kan hasil yg agak lumayan lah... Peningkatan yg membanggakan aku lah sebagai Junior/Newbie blogger.. tapi bagi org lama increase mcm ni 1~2jam jer. kan otai2? wink..wink.. ape pun tips² ni pun otai² kita yg sumbangkan... tanpa mereka siapalah aku New Blogger ni....... :D ngeee..ngee... (ayat Up skit) huhu~ Haaa~!! kepada newbie yg sama mcm aku..ikutilah Tip yg berguna ni..memang sgt berguna...
>Dasar dari pengalaman aku & pembelajaran dari Blog2 yg aku menimba ilmu--> memang agak sukar untuk Up trafik @ penambahan ahli baru dlm blog kita kalau xlakukan Blogwalking ke blog org... Betul x?? DUduk diam dlm blog,updates entry taapi x Ziarah org.... sape nak dtg?? Mcm aku plak..kurang entry baru,asyik la ziarah org punya blog...sampai entry dkt blog x updates... kan SOP.. hehehe~ <-- Credit to Dio...
Tip2 lain seperti Daftar Sitemap ,buat PING Blog... Tunning Blog.... untk tingkatkan (PR) blog masing²... mcm aku dapt ni... Disamping kita join Nuffnang ler.... tu pun advertisement Blog jgk... Sekadar perkongsiaan jer.. aku akan percantikan lagi Templete & selalu updates entry.. :D




DatangLah MeLawaT Lagi Rakan² BloGger KU~ 26/08/10

Related Posts with Thumbnails
Loading...

ISLAMIC DINAR & DIRHAM

Photobucket

BloGger Yg Best²~

bookmark
bookmark
bookmark
bookmark
bookmark

Hutang Amerika Syarikat:

$14 Trilion USD

National Debt Clock
Diskaun 1% ~ 4% diatas Terma & Syarat.
Discount 1% for Bunga Raya

Harga Ar-Rahnu AgroBANK

Jenis EmasHarga/gram
999
RM176.50
950
RM167.70
916
RM161.80
875
RM154.50
835
RM147.10
750
RM132.40
Hanya untuk barang kemas sahaja!! kemaskini : 3/6/2011
*Dealer GCP AD1487 - Khuzai Mansur
Seremban-Nilai,N.Sembilan.
>0126179128

Rangkain Dealer~
*AD1566 - Syaiful Azrien
Kinrara-Puchong-Cyberjaya-Semarak-Sentol
>0126910678
Blog -> ProNiagaEmas

*AD1650 - Che Abdullah
Nilai-Putrajaya-Kajang-Bangi-Serdang
>0134233378
FB - Che Lah

Malaysia Gold & Silver Spot