Kuih Sepit Menjadi Juadah di bulan syawal,namun ada juga menjadikan ia sebagai juadah minum petang bersama keluarga... Terdapat banyak penjualan Kuih Sepit dimerata tempat & pasar... Namun ada perbezaan setiapnya.
~Resepi sejak zaman berzaman turun temurun..... Kebanyakan kuih sepit sekarang dibuat menggunakan teknologi moden dan kualitinya agak kurang berbanding yg asli.. Ada yg menggunakan Pembakaran Elektrik & juga cara gorengan kuali berminyak....ia tidaklah menjadi kesalahan,juga memudahkan pembuatan & lebih cepat untuk menyiapkan tempahan...... Akan tetapi jika mahu menjaga kualiti Rasanya ia perlu dibakar mengikut cara lama.......Kami masih lagi menggunakan cara
lama iaitu Menggunakan cara Bakar....
Supaya rasa rempah ratusnya tidak lari dari selera mulut anda......
1)Adunan Dituang ke acuan |
2)Proses Membakar |
3) Masak = Proses untuk melipat |
4) Siap untuk Dijual/Makan |
Sodapnyo...
=)
sape yg buat?